Šport > Moto športi
30 ogledov

Trupla (še) ne bodo izkopali

juan manuel fangio EPA
Argentinske oblasti so preložile izkop trupla nekdanjega svetovnega prvaka Juana Manuela Fangia, saj Oscar Cesar Espinoza ni edini, ki trdi, da je sin pokojnega dirkača.

Poročali smo, da bodo argentinske oblasti po več kot dveh desetletjih izkopale truplo petkratnega svetovnega prvaka F1 Juana Manuela Fangia z namenom, da bi s pomočjo DNK analize ugotovilo, če je Oscar Cesar Espinoza res potomec nekdanjega vrhunskega dirkača.

Espinoza, ki od leta 2013 bije bitko s predstavniki sodne veje oblasti, pa ni edini, ki na sodišču poskuša dokazati sorodstvene vezi z argentinsko legendo. Sodišče v La Plati se je zato odločilo, da izkop začasno preloži, dokler ne bo razrešen primer Rubena Vazqueza. Slednji prav tako trdi, da je sin petkratnega prvaka. Ker zametki tožbe segajo pred leto 2013, pojasnjuje sodišče, so kakršnikoli postopki v povezavi z dirkačevim truplom prepovedani, dokler primer ne dobi epiloga.

Espinoza je sin Fangiove dolgoletne spremljevalke Andree Berruet, medtem ko izvor Vazquezovih trditev ni znan. Fangio se za časa svojega življenja ni nikoli poročil in uradno ni imel otrok.

V petek, 17. julija 2015, bo minilo natanko 20 let od njegove smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.