Slovenija > Črna kronika
90 ogledov

Fant padel v dimnik kotlovnice

dimnik Youtube
V Kranju je fant padel v dimnik kotlovnice.

Uprava za zaščito in reševanje je nekaj pred sedmo uro prejela klic, da je fant v Kranju padel v dimnik toplarne. 

"Lahko potrdim le, da je oseba dejansko v dimniku in da je pri zavesti," je za naš portal povedal Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave. 

Po naših neuradnih informacijah se nesreča ni zgodila v osrednji toplarni na Planini, katere dimnik je visok 64 metrov in je na fotografiji. Okrog 15 let star fant naj bi padel v dimnik kotlovnice pri šolskem centru in Fakulteti za organizacijske vede, ta pa je visok okrog dvajset metrov.

Imel je srečo v nesreči

Imel naj bi veliko srečo, saj je padel v dimnik velike peči, ki trenutno ne obratuje, saj za ogrevanje zaradi visokih zunanjih temperatur zadošča manjša peč. Po neuradnih informacijah naj bi imel poškodovano hrbtenico, če bi peč obratovala, pa je vprašanje, ali bi preživel. 

Nekaj po osmi uri je policija posredovala še pisno obvestilo, v katerem so potrdili lokacijo nesreče. "Na Kidričevi cesti v Kranju policisti obravnavajo padec osebe v dimnik kotlovnice. Po prvih podatkih je oseba, gre za mlajsega fanta, poškodovana, iz dimnika pa so ga s tehnicnim posegom rešili gasilci. Dogodek se je zgodil okoli 19. ure. Več podatkov bomo posredovali po zbranih obvestilih."

Na portalu uprave za zaščito in reševanje so zapisali še, da so gasilci prebili dimnik, da so fanta rešili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 04:03 13.november 2015.

    Ne pravim nič o vzroku. Pravim samo da ima ogromno sreče da je preživel. No razen če se je želel ubit potem nevem kaj bi rekel.

  • marabunta 10:07 12.november 2015.

    in kaj počne 15 letni fant na dimniku???....verjetno ga ni čistil

  • Bozidar.Frelih 09:28 12.november 2015.

    Ti praviš da je padel v dimnik zaradi neprevidnosti ?