Šport
29 ogledov

Farah lahko nadaljuje delo s trenerjem

Mo Farah sp v atletiki EPA
Vodstvo britanske atletske zveze je danes sporočilo, da ni razloga, da njihov atlet Mo Farah ne bi še naprej sodeloval s svojim trenerjem Albertom Salazarjem.

Očitke proti Salazarju so prvi sprožili v dokumentarcu pri britanski televiziji BBC. Salazar trdi, da je nedolžen, preiskavo pa opravlja tudi ameriška antidopinška agencija Usada. Salazar, 56-letni Kubanec, ki živi v ZDA in ima ameriški potni list, je večkrat zanikal, da naj bi tekmovalce v svoji skupini Nike Oregon Project silil v jemanje prepovedanih poživil. Poleg Faraha je med drugimi v skupini tudi Galen Rupp, ki je bil srebrn na OI v Londonu na 10.000 m.

Faraha v zvezi s Salazarjem in Ruppom sicer niso ničesar obtoževali, a je Daily Mail trdil, da je Britanec postavil pod velik vprašaj nastop na OI v Londonu, potem ko ga ni bilo na dveh dopinških testih v času, ko je februarja 2011 začel sodelovanje s Salazarjem. Pravilnik britanske protidopinške agencije namreč veleva, da športniku, ki izpusti tri dopinške teste v kateremkoli 12-mesečnem obdobju, grozi štiriletna prepoved tekmovanj.

Toda danes so z vodstva atletske zveze Velike Britanije sporočili, da ni nobenih dokazov, da bi bilo v trenažnem procesu 32-letnega britanskega zvezdnika karkoli nedovoljenega.

"Že julija smo dejali, da ni bilo nobenega dokaza o neprimernosti treningov Mo Faraja. To stališče danes lahko le potrdimo, prav tako ni razloga za zaskrbljenost glede drugih britanskih atletov, ki sodelujejo v skupini Nike Oregon Project, in ki jo vodi Salazar," so sporočili s krovne organizacije britanske atletike.

Farah je že pred letošnjim svetovnim prvenstvom v Pekingu, kjer je ponovil uspeh z olimpijskih iger v Londonu, ko je bil najboljši v teku na 5000 in 10.000 metrov, dejal, da bo ostal zvest trenerju, razen če mu dokažejo krivdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.