Šport
9 ogledov

Farah se je sesedel v cilju

Mo Farah sp v atletiki EPA
Britanski dolgoprogaš Mo Farah se je po koncu pol-maratona v New Yorku zaradi naporov sesedel.

Dvakratni olimpijski zmagovalec Britanec Mo Farah se pripravlja za tekmovanje na maratonih, vse pa se ni začelo po načrtih. Vse je namreč zaskrbelo, ko je Farah prečkal ciljno črto pol-maratona v New Yorku in se nato sesedel. Drugi čas tekme, ki ga je dosegel kljub padcu, je kot kaže terjal svoj davek na zmagovalcu pet in desetkilometrske olimpijske preizkušnje.

Britanec, ki je moral prizorišče zapustiti na vozičku, je takoj pomiril vse skrbi in dejal, da se počuti dobro in da čuti zgolj posledice padca, ki se mu je pripetil med samo tekmo. Eden od sotekmovalcev mu je v nekem trenutku stopil na nogo, zaradi česar je padel in se nekoliko poškodoval.

"Ne vem kaj se je točno zgodilo. Spomin se samo, da sem padel in trdo pristal na tleh. Udaril sem se v bok, gleženj in na celo desno stran telesa. V tistem trenutku sem se želel samo hitro vrniti v skupino tekačev. Bolj kot ne sem videl samo zvezde, vse je bilo zamegljeno, a se nisem želel ustaviti, želel sem dokončati tekmo," je dejal Farah, ki se je pred tem sesedel že na tekmi na Irskem leta 2009

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.