Vizita za živali > Novice
60 ogledov

FBI uvrstil zlorabe živali k umorom in požigom

FBI EPA
V FBI ugotavljajo, da kriminalci pred zlorabo ljudi pogosto zlorabljajo živali.

FBI bo sledil zlorabam živali tako resno kot umorom, požigom in napadom, piše Huffington Post. V letošnjem letu bodo prvič v zgodovini FBI podatke o krutih zlorabah živali zbirali prek njihovega sistema obveščanja, ki ga imenujejo National Incident-Based Reporting Sistem (NIBRS).

Pri tem je njihov urad uvrstil zlorabe živali v skupino zločinov, kjer so tudi umori, požigi in napadi. Organi pregona bodo morali pri poročanju o teh zločinih navesti eno od naslednjih stopenj: navaden/malomarnost, namerna zloraba/mučenje, organizirana zloraba živali (na primer pasji boji) in spolna zloraba živali.

Tudi zastrupitev in zapustitev

Pojasnjujejo, da imajo številne dokaze, da so zlorabe živali pogosto povezane tudi z nasiljem nad ljudmi, vključno z nasiljem v družini. Ugotavljajo, da je mnogo ljudi, preden je zlorabilo ljudi, pred tem zlorabljalo živali. Zlorabe živali so definirali kot namerno, zavestno ali malomarno dejanje, ki škoduje ali usmrti živali brez zakonitega razloga. Med zlorabe živali štejejo mučenje, teroriziranje, pohabljanje, poškodovanje, zastruplajnje in zapustitev živali. 

Nov način sledenja zlorabam živali je stopil v veljavo z začetkom leta. “To so bitja, ki trpijo. Vemo in dokazano je, da res občutijo trpljenje,” je pojasnila Mary Lou Randour iz FBI, ki si je prizadevala za takšno spremembo že od leta 2014.

FBI | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.