Šport
73 ogledov

Federer besen na organizatorje

roger federer EPA
Roger Federer je bil po obračunu prvega kroga OP Francije jezen na organizatorje turnirja, potem ko je eden od navijačev poskušal kar na osrednjem igrišču posneti ''selfie'' z najuspešnejšim tenisačem vseh časov.

Roger Federer je na uvodnem obračunu OP Francije rutinirano opravil z Alejandrom Fallo (6:3, 6:3, 6:4), med zapuščanjem osrednjega igrišča Philippe Chatrier pa ga je presenetil navijač, ki se je izmuznil varnostni službi in se poskušal fotografirati z zmagovalcem 17 turnirjev za Grand Slam. Švicar je pogledoval proti varnostniku, ki je potreboval kar nekaj sekund, da je reagiral in fanta pospremil z igrišča.

 

''Nisem zadovoljen. Niti za sekundo nisem zadovoljen. Enako se je zgodilo na treningu. Samo otrok je bil, a nato so prišli še trije. Človek bi mislil, da je osrednje igrišče prostor, kamor ne more nihče, on pa kar zatava tja in nič se ne zgodi. Nekaj podobnega se je zgodilo v finalu leta 2009,'' je povedal Federer in dodal: ''Tukaj opravljamo svoje delo in radi bi se počutili varno. Nisem ravno vesel. Nič se ni zgodilo, zato mi je odleglo,'' je povedal Federer.

Direktor turnirja Gilbert Ysern je priznal, da je bila Švicar upravičeno jezen, nepridipravu pa so že prepovedali nadaljnji vstop na prizorišče. ''Ni konec sveta, je pa sramotno,'' je povedal Ysern in dodal: ''Naredili smo napako in poskrbeti moramo, da se to ne bo več zgodilo.''

Federerju so na dan privreli spomini izpred šestih let, ko je med finalom proti Robin Söderlingu na igrišče vdrl navijač in mu poskušal nadeti kapo. Tudi takrat se je vse skupaj končalo brez posledic, manj sreče pa je imela Monika Seleš, ki jo je leta 1993 na turnirju v Hamburgu zabodel fanatični navijač Steffi Graf. Čeprav se je poškodba zacelila v nekaj tednih, je bila Seleševa odsotna kar dve leti, v nadaljevanju kariere pa je le redko ponovila uspehe, ki jih je nanizala v najstniških letih.

Komentarjev 1
  • Pepe007 09:31 26.maj 2015.

    Ti teniški bogovi se morajo zavedati, da so brez gledalcev nule, ker če ne bi bilo gledalcev, se tenis žogic ne da niti jesti, kaj šele, da bi kaj drugega imel od te vrste gladiatorstva.