Šport
73 ogledov

Federer in Monfils dobila po en niz

roger federer EPA
Na OP Francije so v nedeljo začeli prve dvoboje osmine finala. Zaradi dežja in nato teme pa so v posamični konkurenci pod streho spravili le pet dvobojev. Ana Ivanović in Jelina Svitolina pri posameznicah in Kei Nishikori, Jo-Wilfried Tsonga ter Stan Wawrinka so prvi četrtfinalisti odprtega prvenstva Francije.

Zadnji dvoboj dneva med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Francozom Gaelom Monfilsom so prireditelji prekinili pri izidu 6:3 in 4:6. Dvoboj se bo nadaljeval v ponedeljek.

Pred tem je za zgodovino poskrbel Kei Nishikori, ki se je kot prvi Japonec po 82 letih uvrstil v četrtfinale OP Francije. Peti nosilec je v osmini finala s 6:3 , 6:4 in 6:2 izločil Rusa Tejmuraza Gabašvilija. Zadnji Japonec, ki je igral v četrtfinalu Roland Garrosa, je bil Jiro Satoh, v letih 1931 in 1933 se je prebil do polfinala.

"Seveda, da je krasen občutek, če se vpišeš v zgodovino, še zlasti zgodovino japonskega in azijskega tenisa. Pesek ni moja najbolj priljubljena podlaga, a bom kljub temu skušal narediti korak naprej. Upam, da bom lahko tudi v četrtfinalu uprizoril igro, ki me je krasila doslej," je bil vesel Nishikori.

Za domače veselje pa je poskrbel Jo-Wilfried Tsonga, ki se bo za polfinale udaril prav z japonskim asom. Štirinajsti nosilec, polfinalist leta 2013, ki se želi v velikem slogu vrniti po poškodbi, je v štirih nizih s 6:3, 6:2, 6:7 (5), 6:3 izločil favoriziranega Čeha Tomaša Berdycha, četrtega nosilca. V četrtfinale se je prebil tudi Švicar Stan Wawrinka. Osmi nosilec je premagal Francoza Gillesa Simona, 12. nosilca, s 6:1, 6:4, 6:2 in zdaj čaka na zmagovalca dvoboja Federer-Monfils.

Ana Ivanović in Jelina Svitolina sta prvi četrtfinalni par odprtega prvenstva Francije v tenisu pri posameznicah. Srbska teniška igralka je v osmini finala premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo, Ukrajinka Svitolina pa je bila boljša od domačinke Alize Cornet.

Sedma nosilka drugega turnirja za grand slam v sezoni 27-letna Ivanovićeva je proti deveti nosilki Makarovi slavila v tretjem nizu z izidom 7:5, 3:6, 6:1, 20-letna Svitolina, 19. nosilka, pa je 29. nosilko Francozinjo Cornetovo premagala v dveh nizih z izidom 6:2, 7:6 (9).

Ivanovićeva se je prvič po letu 2008 uvrstila v četrtfinale turnirja v Roland Garrosu, za nekaj zgodovinske statistike pa je poskrbela tudi Svitolina, ki je prva Ukrajinka, ki se je prebila med najboljših osem teniških igralk na tem peščenem turnirju. Svitolina je šele druga Ukrajinka z uvrstitvijo v četrtfinale katerega od turnirjev za veliki slam. Pred njo je v četrtfinalu nastopala Katerina Bondarenko leta 2009 na OP ZDA.

"Zares čudovito. Pred začetkom turnirja nisem pričakovala, da bom prišla tako daleč. Zelo sem vesela zmage v osmini finala, kajti pogoji so bili težki, pihal je močan veter, zato ni bilo lahko nadzorovati žogice. Vesela sem s prikazano agresivno igro v tretjem nizu," je dejala Ivanovićeva, nekdanja številka ena ženskega tenisa, ki je svoj prvi in edini grand slam leta 2008 osvojila prav na pariškem pesku.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v igri ženskih dvojic v paru s Francozinjo Caroline Garcia obstala v osmini finala. Nastopov Srebotnikove še ni konec. V mešanih dvojic se je prebila v četrtfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.