Šport
22 ogledov

Federer: ''Nekdo ga mora ustaviti''

roger federer Reuters
Švicar Roger Federer je pred finalom teniškega mastersa v Rimu, kjer se bo pomeril z Rafaelom Nadalom, prepričan, da je edini ključ do zmage agresivna igra. Večna rivala se bosta v Rimu pomerila drugič; leta 2006 je v finalu zmagal Nadal.

Tretji igralec sveta Roger Federer se bo v finalu mastersa v Rimu poskušal maščevati Rafaelu Nadalu za poraz pred sedmimi leti. Težko pričakovani obračun dvojice ''Fedal'' se bo v večnem mestu začel ob 16. uri, Švicar pa se zaveda, da prostora za taktiziranje ne bo.

''Moral bom igrati agresivno. Na pesku mi ne bo ničesar podaril; njegov spin je neverjeten,'' je povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam. ''Nadal ima najboljše gibanje na pesku vseh časov, zato je težko igrati proti njemu, a v preteklosti mi je že uspelo in lahko ga spravim pod pritisk. Za njim je neverjeten povratek in vesel sem zanj, a nekdo ga mora ustaviti in upam, da bom to jaz,'' je dodal Švicar.

Nadal in Federer sta v karieri odigrala 29 obračunov, z 19:10 pa vodi Španec. Na peščeni podlagi sta se pomeril štirinajstkrat, rezultat pa je 12:2 v korist Nadala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.