Šport
11 ogledov

Federer neustavljiv, Murray garal

roger federer EPA
Roger Federer in Andy Murray sta si priigral uvrstitev v tretji krog OP ZDA. Švicar je v treh nizih odpravil Stevea Darcisa, Britanec pa jih je potreboval pet za zmago proti Adrianu Mannarinu.

Na moškem delu 40 milijonov vrednega turnirja je peti nosilec Švicar Stan Wawrinka premagal Južnokorejca Chunga Hyeona s 7:6 (2), 7:6 (4) in 7:6 (6). "Dvoboj je bil zelo težek, vesel sem, da sem se prebil naprej, še posebej potem, ko sem v treh urah odigral tri nize. Odigral sem dober tenis, zadovoljen sem," je po zmagi dejal Wawrinka.

Nekoliko bolj se je moral potruditi nekdanji zmagovalec in tretji nosilec, Britanec Andy Murray. Ta je proti Francozu Adrianu Mannarinu potreboval pet nizov, po izgubljenih uvodnih dveh se je le zbral in na koncu slavil zmago s 5:7, 4:6, 6:1, 6:3 in 6:1.

Ker so bile temperature znova visoke, posebna pravila omogočajo dodaten premor. "Kadar je tako vroče in vlažno, je tisti odmor še kako potreben. Lahko se spet zbereš in tudi skočiš pod hladen tuš," je po težko osvojeni zmagi dejal Murray.

Šesti nosilec Čeh Tomas Berdych ni imel težav z Avstrijcem Jürgnom Melzerjem, zmagal je s 7:6 (2), 6:1 in 6:3.

andy murray | Avtor: EPA EPA
Še lažje delo je imel Švicar Roger Federer, drugopostavljeni igralec turnirja je bil od Belgijca Stevea Darcisa boljši z gladkih 6:1, 6:2 in 6:1. "Pogosto sem ta turnir začenjal zelo močan in nato se je po navadi dobro izteklo. Pogoji tukaj, igrišče, žogice, hitrost, atmosfera in celotna arena, to mi je bilo zmeraj všeč in res se tukaj dobro počutim," je po zmagi povedal Federer.

Od nadaljevanja pa se je poslovil Avstralec Lleyton Hewitt, ki je moral priznati premoč rojaku Bernardu Tomicu. Hewitt, nekdanji prvi igralec sveta in prvak leta 2001, v tej sezoni zaključuje bogato kariero, tokrat se je poslovil dramatično. Potem ko je že zaostajal 0:2 v nizih, je uprizoril preobrat, na koncu pa po treh urah in 27 minutah in 57. dvoboju na pet nizov izgubil s 6:3, 6:2, 3:6, 5:7 in 7:5. "Veselilo bi me, če bi lahko odigral še kakšno partijo, a ni se izšlo. Še posebej peti niz je bil težek, skušal sem le vračati žogico," je po porazu dejal Hewitt, ki se bo dokončno upokojil po januarskem Australian opnu.

Dan je sicer zaznamovala tudi nesreča z dronom, leteča naprava je zgrmela na igrišče Louis Armstrong med dvobojem Italijanke Flavie Pennette in Romunke Monice Niculescu, nihče pa ni bil poškodovan.

Komentarjev 1
  • Ankor 11:28 04.september 2015.

    kdo pise te nesmiselne zmazke??:"Nekoliko bolj se je moral posloviti nekdanji zmagovalec in tretji nosilec, Britanec Andy Murray. Ta je proti Francozu Adrianu Mannarinu potreboval pet nizov, po izgubljenih uvodnih dveh se je le zbral in na koncu slavil zmago"?