Šport
48 ogledov

Federer se vrača po 15 letih

roger federer EPA
Najuspešnejši tenisač vseh časov Roger Federer bo po 15 letih spet nastopil na Hopmanovem pokalu.

Avstralski teniški navijači težko pričakujejo nastop nekdaj prvega igralca sveta, Švicarja Rogerja Federerja, na Hopmanovem pokalu. Tam bo zmagovalec 17 turnirjev za grand slam nastopil prvič po 15 letih, igral bo skupaj z rojakinjo Belindo Bencic. V prvem krogu ju v ponedeljek čakata Britanca Dan Evans in Heather Watson.

Federer se je med sprehodom po plaži v Perthu moral soočiti tudi z vprašanji o morebitnem koncu kariere. "O tem razmišljam le, ko me kaj takšnega vprašate. Sicer pa razmišljam dolgoročno. Menim, da to ne bo moje zadnje potovanje v Avstralijo, čeprav nikoli ne veš. Sem pa pozitiven. Teh šest mesecev pavze (zaradi rehabilitacije po poškodbi kolena; op. a.) sem si vzel, da bi lahko igral še dve ali tri leta, ne le šest mesecev ali kaj podobnega," je dejal 35-letni Švicar, ki je Hopmanov pokal dobil leta 2001 skupaj z Martino Hingis.

Da je v teniškem svetu zelo priljubljen, pa je pokazal že prvi trening, ki si ga je v dvorani ogledalo kar 6000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.