Šport
22 ogledov

Federer zadnji polfinalist, Nole ostal nepremagan

Federer Del Potro London O2 Arena World Tour Finals zaključni turnir EPA
Švicar Roger Federer je zadnji polfinalist zaključnega teniškega turnirja sezone v Londonu z nagradnim skladom šest milijonov dolarjev. Novak Đoković v večerni tekmi boljši od Richarda Gasqueta.

Roger Federer je v prvem sobotnem dvoboju v skupini B premagal Argentinca Juana Martína del Potra s 4:6, 7:6 (2) in 7:5.

Zvečer je bil v tej skupini na sporedu še dvoboj med drugim nosilcem, Srbom Novakom Đokovićem, in Francozom Richardom Gasquetom, ki sicer ni odločal o ničemer več. Srb si je namreč že pred obračunom zagotovil prvo mesto v skupini in se bo v polfinalu meril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, v drugem polfinalu pa se bo Federer zoperstavil prvemu igralcu sveta, Špancu Rafaelu Nadalu.

Gasquet je drugemu nosilcu zaključnega turnirja vzel drugi niz, potem ko je Srba namučil že v prvem in klonil šele po podaljšani igri. Đoković se je v odločilnem nizu zbral in na koncu slavil s 7:6 (5), 4:6 in 6:3.

World Tour Finals, skupna B, 3. krog:

Roger Federer (Švi/6) : Juan Martín del Potro (Arg/4) 4:6, 7:6 (2), 7:5;
Novak Đoković (Srb/2) : Richard Gasquet (Fra/8) 7:6 (5), 4:6, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.