Šport
25 ogledov

Federer zanesljivo naprej

Roger Federer EPA
Švicar Roger Federer na zadnjem letošnjem teniškem turnirju za veliki slam, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, še naprej nastopa brez napake.

Roger Federer je v 2. kolu trikrat s po 6:4 ugnal Avstralca Sama Grotha. Tudi ruska zvezdnica Marija Šarapova, zmagovalka v Flushing Meadowsu leta 2006, je gladko napredovala v osmino finala.

Zato pa sta se že v tretjem kolu poslovili druga igralka sveta Romunka Simona Halep in dvakratna zmagovalka tega turnirja v letih 2000 in 2001 Američanka Venus Williams. Za izpad Halepove je poskrbela 32-letna hrvaška igralka Mirjana Lučić-Baroni, 121. igralka z lestvice WTA, ki je zmagala je s 7:6 (6) in 6:2. Hrvatica je nazadnje zaigrala v osmini finala turnirjev za grand slam pred 15 leti v Wimbledonu, z zmago nad 22-letno Romunko, letos finalistko Roland Garrosa in polfinalistko Wimbledona, pa je dosegla uspeh kariere.

"Vsako točko sem morala igrati zelo agresivno, a to je moja standardna igra. K sreči mi je danes uspelo celoten dvoboj odigrati na visoki ravni. Vedela sem, da če bom konstantno igrala na takšen način, lahko tudi presenetim. Zelo sem ponosna nase. Ta zmaga je zame tako velika, kot da bi osvojila grand slam," je dejala Lučić-Baronijeva.

Izpadla je še ena izmed papirnatih favoritinj, šesta nosilka Angelique Kerber, ki jo je zaustavila 17-letna Švicarka Belinda Benčić. Slednja trenira pod vodstvom mame nekdaj prve igralke sveta Švicarke Martine Hingis, Melanie Molitor. Letošnji US Open je tako že po treh krogih ostal kar brez štirih od prvih desetih nosilk; dan prej sta se od New Yorka poslovili Poljakinja Agnieszka Radwanska in Srbkinja Ana Ivanović.

V moški konkurenci pa je bolj ali manj vse potekalo brez pretresov. Zaradi težav s poškodbo je moral avstralski igralec Bernard Tomić brez boja predati dvoboj četrtemu nosilcu Špancu Davidu Ferrerju. Še najbolj je presenetil Avstrijec Dominic Thiem, ki je po petih nizih izločil 11. nosilca Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Federer pa je gladko odpravil avstralskega velikana, 104. igralca z lestvice ATP, katerega začetni udarci dosežejo 227 km/h. "Roka mi še zdaj vibrira od silnega udarca," je dejal letos drugi nosilec v New Yorku, potem ko je uspešno ubranil napad.

"V tretjem nizu sem imel priložnosti za hiter 'break', a jih nisem izkoristil. A mislim, da so mojega tekmeca nato zdelali živci, da je popustil pod pritiskom. Četudi mi danes ni šlo prav vse po željah, sem s svojo igro zadovoljen," je po zmagi še dejal tretji igralec sveta Federer. V naslednjem krogu ga čaka prvi pravi preizkus; nedavni zmagovalec mastersa v Cincinnatiju Španec Marcel Granollers, ki se je na zadnjih štirih turnirjih štirikrat prebil do finala.

Napredovali so tudi 12. nosilec Francoz Richard Gasquet, 14. nosilec Hrvat Marin Čilić, 18. nosilec Južnoafričan Kevin Anderson, 19. Španec Feliciano Lopez ter 20. Francoz Gael Monfils.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.