Šport
60 ogledov

Federer že končal sezono

Roger Federer EPA
Švicarski teniški as ne bo nastopil v Riu, izpustil pa bo tudi preostanek teniške sezone v tem letu.

Roger Federer je potdil, da ne bo nastopil v Riu, poslovil pa se je tudi od nadaljevanja sezone, saj želi popolnoma okrevati po operaciji kolena, ki jo je že prestal v mesecu februarju. Kasneje je imel še težave s hrbtom, zaradi njih je izpustil tudi Odprto prvenstvo Francije.

"Izjemno sem razočaran, ker moram sporočiti, da na olimpijskih igrah v Riu ne bom mogel zastopati Švice, zamudil pa bom tudi preostali del teniške sezone. Po posvetovanju z zdravniki in s svojo ekipo ter po razmisleku o vseh možnostih, sem se moral odločiti, da v letu 2016 ne bom več nastopal, saj potrebujem daljši čas za rehabilitacijo po operaciji kolena na začetku leta," je svojim privržencem preko facebooka sporočil Federer.

"Zdravniki so mi dejali, da moram v primeru, če želim še nekaj let nastopati na turnirjih seije ATP, nameniti pravi počitek svojemu kolenu in telesu. Težko je končati sezono. Pozitivna reč je le ta, da se zavedam, kako srečen sem bil med kariero, ker nisem imel veliko poškodb. Ljubezen, ki jo čutim do tenisa, do tekmovanja, turnirjev in do vas navijačev, ostaja nespremenjena. Še vedno sem enako motiviran in načrtujem, da se bom v naslednjem letu vrnil močan, zdrav in v dobri formi za igranje napadalnega tenisa," je zaključil švicarski šampion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.