Šport
9 ogledov

Federerju nov udarec pod pas

jurgen melzer EPA
Roger Federer je po porazu v drugem krogu turnirja v Wimbledonu postal priljubljena tarča tenisačev.

Ukrajinec Sergej Stahovski je po zmagi proti Rogerju Federerju v drugem krogu turnirja v Wimbledonu dejal, da je moral poleg Federerja premagati še njegov ego.

Stahovski je v naslednjem krogu v štirih nizih izgubil proti Avstrijcu Jürgenu Melzerju, ki si je pred začetkom obračuna privoščil švicarskega maestra. ''Pokazal mu bom, da nisem Roger Federer, in da lahko vračam njegove servise ter ga prisilim, da odigra težak vole,'' je povedal Avstrijec, ki je z rezultatom 6:2, 2:6, 7:5, 6:3 uresničil svoje napovedi na sveti travi All England Cluba.

Haas zbodel Gulbisa: ''ATP točk ne moreš kupiti''

tommy haas | Avtor: EPA EPA
Nemški veteran Tommy Haas, ki je aprila dopolnil 35 let, vztraja, da so leta samo številka. Nekdanji polfinalist turnirja v Wimbledonu (2009) se je po zmagi proti kvalifikantu Jimmyju Wangu uspešno prebil v tretji krog predzadnjega grand slama sezone.

''Star sem 35 let. Ničesar ne morem storiti. Sem v poznem obdobju kariere. Vse to nima pomena, ko enkrat stopiš na igrišče. Ne pridem do 15:0 ali 30:0, ker imam 35 let. Igre, nize in obračune moraš dobiti. Ničesar ne dobim zastonj, ker sem prestal pet operacij. Vse si moraš zaslužiti. ATP točk ne moreš kupiti, drugače bi bil Gulbis (Ernests, op. a.) številka ena na svetu. Obstajajo pomembnejše stvari od tenisa. Splošno gledano sem zdrav. Tekmujem. Igram šport, ki ga imam rad. Vse je dobro,'' je povedal nekoliko nejevoljni Haas, ki ostaja na pravi smeri za obračun osmine finala proti prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću.

''Upam, da bom nadaljeval, kolikor časa bom lahko, dokler mi bo telo dovoljevalo in dokler bom mentalno sposoben, da na igrišču dam vse od sebe,'' je dodal 35-letnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.