Šport > Nogomet
27 ogledov

Fellaini k Unitedu, Lukaku v Everton

Fellaini Carrick Manchester United Everton Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Zadnji trenutki poletnega prestopnega roka na Otoku so prinesli nekaj presenečenj, veliko aktivnosti Manchestra Uniteda in dober posel Evertona.


Na Otoku je bilo ob prestopu Mesuta Özila v Arsenal največ pozornosti namenjeno aktivnostim Manchestra Uniteda. Rdeči vragi so celotno poletje skušali pripeljati vezista svetovnega formata, na zadnji dan poletnega prestopnega roka pa so največ energije sprva usmerili v pridobitev nogometaša bilbajskega Athletica Anderja Herrere. A slabi dve uri pred zaključkom prestopnih aktivnosti so Angleži odstopili od podpisa, domnevno zaradi previsoke odkupne klavzule (36 milijonov evrov).

Toda resnica naj bi bila vendarle malce drugačna. V zadnjih urah ponedeljka je Everton namreč podpisal z Jamesom McCarthyjem iz Wigana, Garethom Barryjem iz Manchestra Cityja, na posojo pa je prišel tudi Romelu Lukaku iz Chelseaja. To je odprlo vrata za prestop Marouaneja Fellainija na Old Trafford, posledično pa je Herrera ostal brez nove pogodbe.

Khedira ne, Coentrão da

Rdeči vragi naj bi si ob visokoraslemu Belgijcu zagotovili tudi usluge Fábia Coentrãa, Portugalec je prišel kot posojen nogometaš madridskega Reala. United je posloval sumljivo dolgo, tako da se je na družabnih omrežjih že pojavil izraz "Moyes time". Za Fellainija je United zapravil 32 milijonov evrov. Že pred tem je Real Madrid zavrnil ponudbo Vragov za Samija Khediro v višini 40 milijonov evrov.

Liverpool je se ob treh novih pridobitvah odločil posoditi Fabia Borinija Sunderlandu pod vodstvom njegovega rojaka Paola di Cania, k Črnim mačkam pa se je iz Napolija preselil tudi branilec Andrea Dossena. Luis Suárez bo še naprej zabijal zadetke na Anfieldu, čeprav je celotno poletje pogledoval drugam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.