Šport
33 ogledov

Fenninger odločena, da vreme ne bo ovira

Fenninger svetovni pokal finale Lenzerheide smuk EPA
Čeprav je Tina Maze v zadnjih štirih tekmah svetovnega pokala osvojila zgolj 13 točk in je prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala iz 331 točk skopnela na vsega 84 točk, njena najbližja zasledovalka ni prepričana, da bi jo lahko do konca sezone prehitela.

Anna Fenninger, ki je v zadnjih tednih v življenjski formi in zmaguje, kot po tekočem traku, o boju za naslov dobitnice velikega kristalnega globusa pravi: "Tina ostaja favoritka. Preprosto zato, ker ima do konca več tekem, kot jaz."

Avstrijki ni všeč, da je v Banskem slabo vreme in so ogrožene tekme, saj je do konca le še 11 tekem, od tega dve v slalomu, v Aareju in na zaključku v Meribelu, kjer Fenningerjeva nima možnosti za osvajanje točk. V superveleslalomu, kjer za vodilno v seštevku te disciplina Lindsey Vonn zaostaja zgolj za osem točk, si je obetala, da bi lahko že po Bolgariji prevzela vodstvo.

Salzburžanka je odločena, da jo slabo vreme ne bo vrglo iz tira: "Poskušala bom izkoristiti prednosti ob dobri formi, če se bo le dalo. zame je pomembno da dobro smučam. Vse ostalo, tudi rezultati, bodo prišli sami od sebe. Seveda pa se bom potrudila, da osvojim veliki kristalni globus."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.