Šport
17 ogledov

Fenningerjeva razmišlja o slalomu

Anna Fenninger Meribel Lindsey Vonn EPA
Vodilna smučarka skupnega seštevka za svetovni pokal resno razmišlja o tem, da bi nastopila na zadnjem slalomu v Meribelu.

Dvoboj Anne Fenninger in Tine Maze se iz dneva v dan bolj zaostruje. Potem ko je Črnjanka s četrtim mestom na smuku zaostanek znižala na 12 točk, je Avstrijka na superveleslalomu vrnila udarec in pobegnila na 32.

Do konca sezone sta samo še dve tekmi, in sicer se bodo smučarke pomerila na veleslalomu in slalomu. Fenningerjeva v slalomu sicer redko nastopa, a pravijo, da v sili še hudič muhe žre, zato Avstrijka ne izključuje udeležbe v najpočasnejši tehnični disciplini.

''Nisem se še povsem odločila. Ekipa se bo sestala in se pogovorila o tem,'' je po drugem mestu na superveleslalomu dejala Fenningerjeva. Mazejeva, edina smučarka, ki nastopa v vseh petih disciplinah, bo poskušala na zadnjih dveh preizkušnjah nadoknaditi 32 točk. ''Ne štejem točk, osredotočena sem na smučanje,'' je zatrdila 31-letnica.

Slalom bo na sporedu s soboto, veleslalom pa v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.