Šport
19 ogledov

Ferci v gosteh boljši od Grkov

Ferski Otoki, Joan Edmundsson EPA
V 4. kolu kvalifikacij za EP 2016 so Portugalci tesno premagali Armenijo, Nemci brez težav Gibraltar, Ferski otoki pa so presenetili Grčijo v gosteh.

Danes so bile na sporedu tekme v skupinah D, F in I. Gruzijci so bili na domačem terenu nemočni proti Poljakom, ki v tem ciklu še ne poznajo poraza, dosegli so tretjo zmago. Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak, Sebastian Mila in Arkadiusz Milik so v drugem delu napolnili gruzijsko mrežo.

V drugi tekmi te skupine so se svetovni prvaki Nemci pomerili z malčkom Gibraltarjem. Thomas Müller je dvakrat zadel že v prvem delu, za 3:0 ob polčasu je poskrbel še Mario Götze. Po avtogolu Gibraltarja pa so se Nemci zadovoljili z visoko zmago 4:0. Bolj izenačeno je bilo na sosedskem obračunu med Škoti in Irci, kjer je padel le en gol, na veliko veselje domačih navijačev na Celtic parku pa je zadel Shaun Maloney za zmago Škotske v 75. minuti. 

Edmunsson junak ob zmagi

V skupini F je za presenečenje poskrbela ekipa s Ferskih otokov, ki je domov odnesla poln izkupiček. Po prvem polčasu brez zadetkov je za potezo tekme z zadetkom v 61. minuti poskrbel Joan Edmundsson. Romuni so v drugem polčasu prišli do zmage nad Severno Irsko, junak tekme pa je bil Paul Papp z zadetkoma v 75. in 79. minuti. Madžari so prav tako šele pred koncem prišli do treh točk s Finci, edini gol je dosegel Zoltan Gera

Favorizirani Portugalci so se v skupini I mučili z borbenimi Armenci, na koncu pa je prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo tudi z nekaj sreče v 72. minuti le premagal do tedaj trdno obrambo tekmecev. Srbija je na domači tekmi z Dansko hitro povedla, že v četrti minuti je zadel Zoran Tošić. A sredi drugega dela so Danci v pičlih dveh minutah zrežirali preobrat Po golih Nicklasa Bendtnerja in Simona Kjaerja so se Srbi znašli v škripcih, njihovo usodo pa je nato dokončno zapečatil Bendtner z drugim golom ob koncu dvoboja. 

Kvalifikacije EP 2016

Skupina D:

Gruzija : Poljska  0:4 (0:0) 

Glik 51., Krychowiak 70., Mila 74., Milik 90.

Škotska : Irska  1:0 (0:0) 
Maloney 75. 

Nemčija : Gibraltar  4:0 (3:0) 
Müller 12., 29., Götze 38., Santos 67./ag 

Lestvica: Poljska 10, Irska 7, Nemčija 7, Škotska 7, Gruzija 3, Gibraltar 0

Skupina F:

Grčija : Ferski otoki  0:1 (0:0) 
Edmundsson 61. 

Madžarska : Finska  1:0 (0:0) 
Gera 84. 

Romunija : S. Irska  2:0 (0:0) 
Papp 74., 79.

Lestvica: Romunija 10, Severna Irska 9, Madžarska 7, Finska 4, Ferski otoki 3, Grčija 1

Skupina I:

Srbija : Danska  1:3 (1:0)
Tošić 4.; Bendtner 60., 85., Kjär 62.

Portugalska : Armenija  1:0 (0:0)
Ronaldo 72.

Lestvica: Danska 7 (+1), Portugalska 6, Albanija 4, Srbija (odvzete so ji bile 3 točke) 1, Armenija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.