Šport
31 ogledov

Ferkova po padcu takoj na operacijo

Maruša Ferk Boštjan Tacol
Slovenska alpska smučarka Maruša Ferk, ki je na današnjem smuku za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru padla, ima zlomljeno fibulo na desni nogi in poškodbo palca leve roke.

Slovensko smučarko Marušo Ferk, ki se je poškodovala po skoku na progi v Val d'Iseru, bodo operirali v Chamberyju.

"Po današnjem padcu so Marušo Ferk prepeljali v ambulanto Val'd Iseru, kjer so opravili prvi pregled. Zdravniki so ugotovili, da gre za zlom fibule na desni nogi in poškodbe palca na levi roki. Po posvetovanju z reprezentančnima zdravnikoma Anžetom Kristanom in Matjažem Turelom so se odločili, da Marušo operirajo takoj. Trenutno je na poti v bolnico v Chambery, kjer bodo opravili poseg. Več o njenem zdravstvenem stanju vam bomo sporočili jutri," so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Ferkova je žal padla, po prvih podatkih gre lahko za zlom prsta, upam, da ne tudi zapestja. Ob tem čuti še močne bolečine v nogi," je sicer takoj po padcu pojasnil odgovorni trener hitrih disciplin slovenske ženske ekipe Andrej Možina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.