Šport > Moto športi
148 ogledov

Alonso lastnikom F1 zagrozil z upokojitvijo

fernando alonso EPA
Fernando Alonso je zagrozil z odhodom iz formule 1, če bodo novi lastniki, ameriško podjetje Liberty Media, vztrajali pri razširitvi sezone na 25 dirk.

V sezoni 2016 je bilo na sporedu rekordnih 21 dirk za veliko nagrado, letos ena manj. Ameriški lastniki si želijo na koledar uvrstiti več dirk onkraj Atlantika v New Yorku, Las Vegasu in Miamiju, pri tem pa ne želijo zanemariti legendarnih evropskih prizorišč, zato bi koledar že v bližnji prihodnost lahko štel tudi do 25 dirk.

Temu ostro nasprotuje Fernando Alonso, ki je v primeru uresničitve ambicioznega načrta napovedal slovo od elitnega dirkaškega športa.

"Potem se bom upokojil. Ko sem začel, je bilo na koledarju 16 dirk in testiranja. ŠTevilo dirk se iz leta v leto povečuje. Že zdaj smo pri zahtevnem številu. Ogromno je priprav, dogodkov za pokrovitelje in 20 oziroma 21 dirk," je pojasnil veteran.

"V tem obdobju moje kariere mi kvaliteta življenja pomeni več kot sezone v formuli 1. Če bodo ostali pri 20, 21 dirkah, bom z veseljem nadaljeval. Če pa bodo število dirk vztrajno povečevali, potem to ni več zame," je dodal Španec.

Alonso naj bi ob koncu sezone zapustil McLaren, če ekipa iz Wokinga ne bo zmanjšala zaostanka za najboljšimi ekipami. Pri tem bo glavno vlogo odigrala Honda, ki pa za zdaj še naprej tava v temi.

fernando alonso lewis hamilton | Avtor: EPA EPA



Komentarjev 2
  • TistoPravo 10:16 12.junij 2017.

    Če F1 karavana koga izsiljuje, smo to mi gledalci. Povsem očitno, saj so sedaj večinski lastniki medijski profesionalci iz Zda. Ljudje, za vse te medijske manipulacije in zrežirane rezultate na vseh športnih dogodkih, medtem vas pa še fino perejo in ...prikaži več nadlegujejo z reklamami posredno ali celo neposredno z prekinitvami prenosov, boste počasi vi morali razmišljat da jim pošljete račun. Ne pa da vam zato še računajo telekomunikacijska podjetja. :)

  • marialorca 17:51 09.junij 2017.

    ****Alonso lastnikom F1 zagrozil z upokojitvijo****Ferdo bo pozabljen prej, kot Hill, Prost ali Vilenevue .... Senne in Schumija namerno ne omenjam. Naj se upokoji, da bo razumel neumnost svojega izsiljevanja.:-)