Avto
47 ogledov

Ferrari gre na borzo

Ferrari 588 GTB Gregor Prebil
Italijansko-ameriški proizvajalec avtomobilov Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je pri pristojnih ameriških oblasteh vložil dokumente za uvrstitev delnic njihovega proizvajalca športnih avtomobilov Ferrari na newyorški Wall Street.

V FCA so potrdili, da bo v okviru javne ponudbe delnic (IPO) na borzi New York Stock Exchange na voljo največ deset odstotkov Ferrarijevih delnic. Koliko delnic bo na voljo in po kakšni ceni, še niso natančno določili.

FCA ima v slovitem Ferrariju trenutno 90-odstotni delež, preostalih deset odstotkov pa je v lasti Piera Ferrarija, sina ustanovitelja podjetja Enza.

Ferrari velja za dragulj na kroni FCA, sedmega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu. Skupina FCA združuje številne znane znamke, kot so Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Dodge in Maserati.

Ambiciozna razvojna stategija

FCA želi s prodajo manjšinskega deleža v Ferrariju zbrati svež denar za financiranje ambiciozne razvojne strategije, v okviru katere namerava lansko prodajo 4,8 milijona vozil do leta 2018 povečati na sedem milijonov. Analitiki ocenjujejo, da bi lahko s prodajo Ferrarijevih delnic iztržili od pet do deset milijard evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.