Šport
46 ogledov

Ferrari mu je ''vrgel rokavico''

kimi raikkonen EPA
Prihodnost Kimija Räikkönena je znova v središču pozornosti, a nekdanji svetovni prvak vztraja, da ga špekulacije ne zanimajo.

Kimi Räikkönen bo letos dopolnil 37 let in dejstvo je, da se njegova kariera, kar zadeva mesto v najprestižnejši ekipi na startni vrsti, počasi izteka. Scuderia Ferrari še ni sprejela odločitve, kdo bo v prihodnji sezoni dirkal ob štirikratnemu svetovnemu prvaku Sebastianu Vettlu.

Predsednik Ferraija Sergio Marchione je Räikkönenu sporočil, da ima prihodnost v svojih rokah. ''Odvisno od njega. Kimijev čas pri Ferrariju bo odvisen od rezultatov. Pokazati mora, da si zasluži sedež v Ferrariju. Ali bo dirkal kot svetovni prvak ali pa ...'' je dejal prvi moč poskočnega konjička.

Špekulacije o prihodnosti nekdanjega svetovnega prvaka (2007) so bile pereča tema lanske sezone elitnega dirkaškega športa, ki ji Räikkönen ni posvečal posebne pozornosti. V razvrstitvi letošnje sezone je uvrščen na četrto mesto in ima 15 točk zaostanka za moštvenim kolegom, ki je tretji.

''Pogodbo imam sklenjeno za letošnjo sezono, ne vem pa, kaj se bo dogajalo prihodnje leto,'' je na tiskovni konferenci v Avstriji povedal Räikkönen. ''Vsako leto se veliko govori o tem, a dejstvo je, da imajo zelo malo razumevanja o tem, kaj se v resnici dogaja. Če bi sam sprejemal vse odločitve, bi bilo enostavno napovedati, kaj bom naredil, vendar jih ne. Ekipa pozna mojo plat zgodbe in to mi zadostuje. Nimam interesa, da bi o tem govoril tukaj ali kjerkoli drugje, razen z ekipo,'' je dodal Räikkönen.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.