Šport > Moto športi
17 ogledov

Ferrari: ''V Avstraliji ne bomo najhitrejši''

Ferrari Reuters
Šef Ferrarija Stefano Domenicali je po prvih testiranjih zadovoljen s formo poskočnega konjička, ki naj bi bil veliko bolje pripravljen kot v enakem obdobju lani. Navkljub spodbudnim rezultatom pa Italijan ne verjame, da bo imel Ferrari v Melbournu najhitrejši dirkalnik.

Ferrari je imel na prvih testiranjih pred začetkom lanske sezone veliko težav z dirkalnikom, ki je bil občutno počasnejši od svojih največjih konkurentov. Le dobra in preudarna vožnja Fernanda Alonsa je na prvih štirih dirkah Scuderio držala v stiku z Red Bullom in McLarnom. Španec je nato v dramatičnem zaključku sezone moral priznati premoč branilcu naslova Sebastianu Vettlu.

Ferrari | Avtor: Reuters Reuters
Novi dirkalnik F138 je po besedah Domenicalija korak naprej, s prvimi vtisi pa je bil zadovoljen tudi Felipe Massa. A Ferrari ni popolnoma brez težav. ''V tem trenutku je situacija dobra - dobra glede na težave, ki jih imamo. Kmalu bomo vedeli, kakšno je dejansko stanje, toda ne v Melbournu, saj je to šele prva dirka,'' je povedal Domenicali in dodal: ''Naš cilj je držati priključek z vodilnimi. Presenečen bom, če bomo najhitrejši, saj tudi lani v zaključku sezone nismo bili. Če bomo tesno skupaj, z razliko nekaj desetink, potem je v dolgi sezoni mogoče vse.''

Ferrarijeve barve bo v prihajajoči sezoni branil ustaljeni duo v postavil Fernando Alonso/Felipe Massa. Domenicali upa, da bo eden izmed njiju dirkalniku dodal še piko na i. ''Mi moramo poskrbeti, da bomo kar se da blizu najboljšemu dirkalniku, potem pa morata ekipa in dirkač nadoknaditi razliko,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.