Šport > Moto športi
22 ogledov

Ferrarijev protest provokacija

ferrari maurizio arrivabene EPA
Šef Ferrarija je pojasnil, zakaj si je z nekaterimi drugimi člani rdeče garaže del testiranj v Barceloni ogledal s tribune.

Maurizio Arrivabene, rezervni dirkač Esteban Gutierrez in nekateri drugi člani Ferrarijeve garaže so si del predsezonskih testiranj v Barceloni ogledali v družbi navadnih smrtnikov.

Šef najprepoznavnejše ekipe F1 je pojasnil, da so protestirali proti novemu pravilniku Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), ki želi omejiti podeljevanje prepustnic med dirkaškimi konci tedna. Arrivabene je protest označil za ''provokacijo'', katere tarča je prav govoro prvi mož tekmovanja Bernie Ecclestone

''Slišal sem, da bo v Avstraliji več omejitev, kar se tiče prepustnic. Menim, da to ni sprejemljivo. Rekel sem 'Ok, fantje, če bomo imeli prazen paddock, potem je najbolje, da se čim hitreje privadimo na tribuno. Moram priznati, da je bila to lepa izkušnja. Ljudje so bili spoštljivi, veliko vedo o F1 in prosili so nas za slike. Upam, da bomo to lahko še kdaj ponovili,'' je povedal Italijan, ki močno nasprotuje novemu pravilu.

''Ekskluzivnost ne pomeni praznega paddocka. To je moje jasno sporočilo. Kot primer bi omenil golf. Golf velja za enega najekskluzivnejših športov, med igro pa igralca spremlja na tisoče ljudi. Všeč so mi takšne provokacije,'' je priznal navihani Arrivabene.

Na vprašanje, ali se je o novih pravilih pogovarjal z Ecclestonom, je Italijan odvrnil: ''Pričakujem njegov klic. Nič še ni gotovo, sliši pa se, da bodo številke manjše. V formuli ena je običajno, da nekatere govorice postanejo realnost. Sedel sem na tribuno, še preden je to postala realnost,'' je zaključil Arrivabene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.