Šport
26 ogledov

FIA prisilila Hamiltona

lewis hamilton EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) od Lewisa Hamiltona zahteva, da se udeleži tiskovne konference pred začetkom dirkaškega konca tedna v ZDA.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton se bo v četrtek moral udeležiti tiskovne konference dirkačev, je odločila krovna avtomobilistična zveza.

Dirkač Mercedesa je po incidentu v Suzuki, kjer se je med druženjem z novinarji igral z mobilnim telefonom, izpustil več medijskih obveznosti, saj meni, da je bil žrtev nespoštljivega poročanja.

Hamilton je namignil, da bo v prihodnosti nadaljeval z bojkotom tiskanih medijev, za nameček pa je na družabnem omrežju Twitter blokiral več športnih novinarjev.

FIA ga je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Austinu opozorila, da je udeležba na tiskovni konferenca obvezna, kot velevajo pravila elitnega dirkaškega športa.

Hamilton bo zahtevi ugodil, saj je Mercedes v najavi urnika namignil, da bo opravil vse medijske obveznosti tako po kvalifikacijah kot po dirki.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Hamilton ima pred dirko v Teksasu 33 točk zaostanka za vodilnim dirkačem prvenstva Nicom Rosbergom. Nemec bo na zadnjih štirih dirkah sezone krojil svojo usodo, saj bi mu za naslov svetovnega prvaka zadostovala že štiri druga mesta, četudi bi njegov moštveni kolega nanizal prav toliko zaporednih zmag.

''Do konca so še štiri dirke, ki jih bom poskušal čim bolj izkoristiti. Trudil se bom po najboljših močeh in dal vse od sebe za zmago. Nič se ne bom zadrževal. Na Austin me vežejo lepi spomini. Tri zmage na štirih dirkah in seveda naslov prvaka v lanski sezoni. To je bil eden od vhuncev moje kariere. Ameriški navijači so me vzeli za svojega in pozitivno energijo bom poskušal usmeriti v prihajajoči konec tedna,'' je povedal Hamilton.

Skupni seštevek (17/21):

1. Nico Rosberg (Nem/Mercedes) 313
2. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes) 280
3. Daniel Ricciardo (Avs/Red Bull) 212
4. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 170
5. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 165
6. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 165
7. Valtteri Bottas (Fin/Williams) 81
8. Sergio Perez (Meh/Force India) 80
9. Nico Hülkenberg (Nem/Force India) 54
10. Felipe Massa (Bra/Williams) 43

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.