Šport
27 ogledov

''Fiasko, sramota, lahko še kaj hujšega''

 Fran Nielsen Profimedias
Danska hokejska reprezentanca je po porazu proti slovenskim risom (0:3) ostala brez možnosti za nastop na olimpijskih igrah v Pjongčang leta 2018.

Danski hokejisti so v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja v Minsku zabeležili še drugi poraz in ostali brez teoretičnih možnosti za uvrstitev na zimske olimpijske igre, kamor vodi samo prvo mesto v skupini. 

Danci so pred začetkom kvalifikacij veljali za favorita skupine, vendar so jim najprej načrte prekrižali Belorusi (5:2), nato pa še Slovenci (3:0). Omenjeni reprezentanci ostajata v igri za prvo mesto, ki prinaša vozovnico za Pjongčang.

'Fiasko' je beseda, ki so po bledi predstavi danskih hokejistov najbolj odmeva v medijih. ''Z ekipo, ki jo imamo, nimamo izgovorov. To ni v redu. To je fiasko, sramota in lahko bi rekli še kaj hujšega,'' je povedal zvezdnik Detroit Red Wings Frans Nielsen.

Danski reprezentant ni imel odgovora na vprašanje, kje se je zalomilo v kvalifikacijah, čeprav imajo v ekipi kar deset hokejistov iz severnoameriške lige NHL.

''Trudili smo se, vendar smo se počutili tako, kot da smo stopili v živi pesek in stali pri miru. Rad bi vedel, zakaj. Talenta imamo dovolj. Pričakovanja so bila zelo visoka. Zelo sem razočaran,'' je dodal Nielsen.

Selektor: Ni vse črno/belo

Selektor Jan Karlsson je v svoj bran dejal, da se že pred začetkom kvalifikacij ni strinjal z oznako favorita.

''Igralci so razočarani, a jaz moram ohaniti trezno glavo. Ni vse črno/belo. Imeli smo status favorita, s čimer se nisem strinjal, saj zelo spoštujem Belorusijo in Slovenijo,'' je dejal prvi mož danske reprezentance, ki so mu domači mediji pripisali največjo odgovornost za poraz.

 

 
Komentarjev 1