Avto
81 ogledov

Abarth obdelal fiat 124 spiderja

Fiat 124 spider abarth
1/6
Fiat
Fiat 124 spider abarth je, kot ime pove, najbolj vroča verzija novega italijanskega roadsterja.

Saj že fiat 124 deluje fantastično, a pri športnem oddelku Abarth so ga še dodatno ukrojili po svojih vatlih in mu naeli malce bolj divji videz ob pomoči drugačnih vstopišč zraka, 17-palčnih platiščih, izrazitih kombinacijah barv navzven in znotraj ter nekaj dodatnega kroma. Abartha pa bo najlažje prepoznati po črno obarvanem pokrovu motorja.

Izpod kože so mu izsesali nekaj odvečnega maščevja (tehta komaj 1.060 kilogramov) in dodali več mišic. Tako ima 124 spider abarth serijsko mehansko delno zaporo zadnjega diferenciala, dodatno tunirano športno podvozje in krmilni mehanizem ter seveda še močnejše srce. 1,4 t-jet motor ima 125 kW (170 KM) (standardni 124 spider ima 103 kW/140 KM), ki ga pri Fiatu reklamirajo kot "ultrazanesljivega".

Najvišja hitrost je 232 km/h, pospešek do 100 km/h traja 6,8 sekunde. Seveda niso pozabili na zvok, "glasilke" so standardno nastavljene na dvostopenjsko delovanje v odvisnosti od vrtljajev. Za doplačilo je na voljo športni sekvenčni menjalnik. 

Med dodatno opremo so tudi full LED žarometi in druge pritikline v skladu z modernimi časi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.