• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Eurobasket 2013

0 komentarjev

Fiba potrdila Zlatorog in Tivoli

Izvršni odbor Fiba Europe je na današnji svoji zadnji seji potrdil Celje in Ljubljano s halo Tivoli kot novi lokaciji prvega dela EuroBasketa 2013. Člani izvršnega odbora so znova izrazili zaupanje KZS ter lokalnemu organizacijskemu odboru, da bo ta od 4. do 22. septembra 2013 pripravil odličen dogodek.

Da. B. / München, Ljubljana / STA

 

Fiba je po začetnih zadržkih potrdila Zlatorog in Tivoli kot primerni dvorani za Eurobasket 2013. (Foto: Saša Despot)

Lokalni organizacijski odbor je na Fibo Europe posredoval podpisane pogodbe z vsemi mesti, sogostitelji EuroBasketa 2013 (Celje, Jesenice, Ljubljana in Koper) in finančno garancijo Vlade RS, na podlagi katere je izrazil zaupanje, da bodo vse dvorane prenovljene po standardih Fibe Europe.

Edina še odprta zadeva je plačilo dela kotizacije do Fibe Europe Properties, za katerega pričakujejo, da bo urejeno v naslednjih dneh. "Prepričati se moramo, da bo dogodek potekal na najvišji možni ravni. Verjamemo, da bodo vsi spoštovali pogodbene obveznosti," je po seji v bavarski prestolnici povedal predsednik Fibe Europe Olafur Rafnsson.

Vse informacije je iz Slovenije v München ponesel Iztok Rems, generalni sekretar KZS in član IO Fibe Europe, ki je po seji dejal: "Po predstavitvi položaja in novih lokacij nam je izvršni odbor Fibe Europe izrazil polno zaupanje. Prepričan sem, da bomo skupaj z vsemi mesti in Vlado Republike Slovenije speljali prvenstvo tako, kot je potrebno - odlično. Za to imamo popolno podporo Fibe Europe."

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima