Šport > Nogomet
30 ogledov

Fifa odprla disciplinski postopek

mandžukić EPA
Svetovna nogometna organizacija je sprožila postopek proti Hrvaški in Kosovu, ki sta se pomerila v kvalifikacijah za SP 2018.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je odprla disciplinski postopek proti Hrvaški in Kosovu zaradi neprimernega vzklikanja navijačev na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018, ki je bila 6. oktobra. Navijači so v svojem jeziku vzklikali "Ubij, ubij Srbina", poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Omenjeno tekmo je Hrvaška dobila s 6:0, Kosovo pa je 6. oktobra prvič v zgodovini igral kot domačin na tekmah pod okriljem Fife.

Kaznovan predsednik tajske zveze

Protikorupcijski odbor Mednarodne nogometne zveze je zaradi ponarejanja in nesodelovanja v preiskavi nekdanjega predsednika tajske nogometne zveze Worawija Makudija kaznoval s petimi leti prepovedi delovanja v nogometu. Ob tem bo moral odšteti še 10.000 švicarskih frankov.

Tajsko sodišče je Worawija zaradi ponarejanja med volitvami za predsednika tajske nogometne zveze spoznalo krivega julija 2015. Worawi je kriv ponarejanja in nesodelovanja v preiskavi, kazen je stopila v veljavo takoj, je v izjavi za javnost pojasnil Fifin etični odbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.