Šport > Nogomet
21 ogledov

Bo lahko govoril le kapetan?

sergio ramos sodnik EPA
Potem ko je uvedla video nadzor nad sodniškimi odločitvami, je Mednarodna nogometna zveza pred novim izzivom.

Kot je za BBC dejal njen vodja tehnološkega razvoja, nekdanji nizozemski zvezdnik Marco van Basten, želi izboljšati vedenje nogometašev do sodnikov in drugih uradnih oseb, ki je dostikrat na meji dobrega okusa.

"Vse preveč je pritožb in napadov na uradne osebe. Prepričani smo, da je vedenje nogometašev lahko in mora biti boljše, kot je zdaj. Zato moramo nekaj spremeniti, se soočiti s to težavo. V nogometu je veliko čustev, a ta morajo biti nadzorovana. Nogomet želimo napraviti kot dober produkt, mora biti dinamičen in zanimiv, a po drugi strani tudi pošten. Ne sme nam biti nerodno, da se ozremo na nekatere druge športe in se od njih kaj naučimo," je dejal van Basten in potrdil, da razmišljajo o novosti, ki jo uporablja ragbi. 

"Razmišljamo, da uvedemo pravilo, ki bo dovoljevalo, da se s sodniki med tekmo lahko pogovarja le kapetan ekipe. To bi precej zmanjšalo pritisk na sodnike, verjamem, da bi bilo zaradi tega tudi njihovo sojenje boljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.