Šport > Nogomet
17 ogledov

Fifa zamrznila embargo proti Barçi

Martino Barcelona Athletic Bilbao Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odložila kazen Barceloni, ki je zaradi nepravilnosti pri prestopih mladih nogometašev prejela enoletno prepoved trgovanja z igralci.

Barcelona je v začetku meseca prejela kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ker je med letoma 2009 in 2013 kršila predpise, ki se nanašajo na prestop mladih nogometašev. Katalonci, ki bi morali plačati 370.000 evrov kazni, so se na odločitev pritožili, pravico pa bodo iskali še na Mednarodnem športnem razsodišču. Fifa je odločila, da bodo sankcije španskemu prvoligašu izrekli po obravnavi pritožbe, zato je suspenz začasno zamrznjen.

Barcelona sicer z igralci ne bi smela trgovati do julija 2015, kar pomeni, da bi izpustila dva prestopna roka. Podobno kazen je leta 2010 Fifa izrekla londonskemu Chelseaju zaradi sklepanja pogodbe z mladoletnim francoskim igralcem Gaelom Kakuto, a so prepoved pozneje umaknili, ker je londonski klub dosegel dogovor z nogometaševim prejšnjim klubom Lensom.

''Predsednik Fifinega komiteja Larry Mussenden je upošteval izrečene sankcije, kompleksnost primera in začetek prestopnega roka – 1. julij 2014,'' je v izjavi zapisala krovna nogometna organizacija, ki je prepričana, da je primer prezapleten, da bi ga lahko v celoti obravnavali do 1. julija, zato je Barçi začasno spet odobrila trgovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.