Šport
77 ogledov

Film o Kostelićih snemali 23 let

Janica Ivica Kostelić Kranjska Gora slalom pokal Vitranc svetovni pokal alpsko s EPA
V Branimir centru je premiero dočakal dokumentarni film o izjemnih uspehih družine Kostelić, ki je nastajal kar 23 let.

Po več kot dveh desetletjih je luč sveta ugledal projekt Bruna Kovačevića z naslovom Gnothi Seauton. Premiere dokumentarnega filma o najuspešnejši hrvaški družini v alpskem smučanju si je v Branimir centru ogledalo približno 500 ljudi, med njimi premier Zoran Milanović, družina Kostelić, Vedran Pavlek, brata Mamić, Severina Vučković in seveda avtor dokumentarca Kovačević.

Prvi posnetki segajo v čas, ko je bila Janica Kostelić stara komaj osem let, zadnji pa z olimpijskih iger v Sočiju leta 2014, kjer je Ivica osvojil srebrno kolajno v kombinaciji. Dokumentarni film bo po hrvaški premieri romal v svet, v prihodnji mesecih pa naj bi ga prikazali na 20. filmskih festivalih po vsem svetu.

Predvajalo ga bodo v kinih tako v New Yorku kot v Los Angelesu, po poročanju hrvaški medijev pa naj bi se potegoval za oskarja v kategoriji za najboljši dokumentarec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.