Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Film pod zvezdami 2015

film pod zvezdami Žurnal24 main
Včeraj so v Kinodvoru s premiero filma Poštarjeve bele noči Andreja Končalovskega odprli Kinodvorišče, čez manj kot mesec dni pa se že dvignemo pod grajske zvezde

Film pod zvezdami, letni kino, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča potekal v zgodnejšem terminu, od 2. do 25. julija.
 
V štiriindvajsetih zaporednih poletnih nočeh Film pod zvezdami predstavlja izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, med njimi zmagovalce filmskih festivalov v Cannesu, Berlinu in Benetkah, dobitnike in nominirance oskarjev, najbolje obiskane filme v Kinodvoru in uspešnice z Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe, nekatere filme, ki so kot narejeni za prikazovanje pod zvezdnatim nebom (letos Medzvezdje, Pobesneli Max: Cesta besa in Zgodbe o konjih in ljudeh), animirani film za vse generacije (Bacek Jon film) ter najbolj odmevne dokumentarce, ob vsem tem pa še tri predpremiere:

  • v petek, 3. julija: Daleč od ljudi (Loin des hommes, David Oelhoffen, Francija, 2014)
  • v sredo, 15. julija: 45 let (45 Years, Andrew Haigh, Velika Britanija, 2015) in
  • v soboto, 25. julija: Vikendova predpremiera: Amy (Amy, Asif Kapadia, Velika Britanija, 2015) 

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21:30, predvajani pa bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Cena vstopnice je 4,5 EUR, za predpremiere 5,5 EUR. Vstopnice gredo v prodajo danes – v torek 9. junija (tudi v Kinodvoru)!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.