Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Filmska akcija in streljanje pri slovenski meji

Italijanska policija Shutterstock
V sredo zvečer je bilo središče Proseka, italijanske vasi tik ob slovenski meji, prizorišče strelskega obračuna. Proti vozniku audija švicarskih registracij je streljal policist.

Policija je lovila voynika rumenega audija RS6; postavila mu je policijsko blokado, ki se ji je voznik skušal izogniti z drznim manevrom. Vaščani do današnjega dne ne vedo ozadje zgodbe, za tamkajšnje medije so povedali le, da so slutili, d se dogaja nekaj nenavadnega. Policija je že pred tem dogodkom ustavila dva avtomobila, okrog vogalov hiš so se skrivali vaščanom neznani moški. 

Šlo naj bi za omenjeno policijsko blokado,  ki so jo postavili rumenemu audiju švicarskih registracij, ki je v vas pripeljal iz Križa. Domnevali so, da bo prispel v vas, saj so nekaj ur pred tem z goriške policije prejeli obvestilo, da se skupina tatov, ki jim je spodletel tatinski podvig v Venetu, skriva na tem območju.

Ko je rumeni audi z voznikom in še dvema potnikoma pripeljal v središče vasi, mu je policist podal znak, naj ustavi. Znaka voznik ni upošteval, s povečano hitrostjo jeodpeljal naprej prot Opčinam. Takrat je policist streljal. Šlo naj bi za opozorilne strele; tako je vsaj potrdila tiskovna predstavnica tržaške kvesture Denise Mutton.

Kot je za več medijev potrdila priča dogodka Martina Krapež je zatem policist z brzostrelko v roki skušal prestreči pot avtomobilu, sredi ceste pa sta mu pot zaprla še dva policijska avtomobila. To voznika ni ustavilo; v hipu je spremenil smer vožnje nazaj proti Križu. Policisti so mu sledili, a bil je hitrejši in očitno spretnejši.

Policisti tržaškega območja nadaljujejo s preiskavo, na vprašanja, ali je možno, da so se tatovi na svojem begu podali v Slovenijo, odgovarjajo, da ne.

Komentarjev 8
  • malonaokoli 07:08 23.januar 2016.

    popravljam...pošteni komunisti so že zdavnaj umrli...danes nas vodijo pa kleptomani.

  • francelj 06:15 23.januar 2016.

    Edino logično. Ko so kriminalci na tem, da jih bodo ujeli, se zatečejo v zavetje komunistične dežele roparjev in kriminalcev, Slovenijo. Saj so italijanski mafiosi že zdavnaj razložili, da se v Sloveniji, kjer jim nihče nič noče, počutijo kot doma oz. še bolje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:50 22.januar 2016.

    1. Jz sm izpostavil primernost / neprimernost takega ukrepa ti pa kot odziv na moj komentar tle govoriš kako je tam. Ja sej znam brat sej sem prebral da so oboroženi. Nič novega nisi povedal tle.2. Članek je bil ...prikaži več dopolnjen. Prej tega o tatovih ni pisalo.Berem berem sam jz komentiram glede na članek ki je objavljen tisti trenutek, nisem pa vedeževalc da bi vedel s čim vse bo članek dopolnjen.