Svet > Hrvaška
124 ogledov

Filmski festival v Areni

Pulj Shutterstock
Simbol Pulja je amfiteater iz prvega stoletja, kjer se danes odvijajo tudi veliki koncerti in filmski festival.

V vročih mesecih zagotovo ne smete spregledati dogajanja v znameniti puljski Areni. Poletje bo polno koncertov, razmislite tudi o obisku filmskega festivala.

Pulj (hrvaško Pula) je največje mesto Istrske županije, ki leži na jugu istrskega polotoka, ki je bil naseljen že v pradavnini. V jami Šandalja pri Pulju naj bi živel že homo erectus, razcvet pa je mesto doživelo v času Rimskega imperija. Tedaj je imel kar 30 tisoč prebivalcev, kar je bilo za tiste čase res veliko, imel je celo urejen vodovod in kanalizacijo. Največja znamenitost iz tedanjega časa je amfiteater zgrajen v prvem stoletju, kjer se še danes ob raznih dogodkih tare turistov in domačinov.

Letos prihaja Gilmour 

Puljska Arena je še danes najbolj prepoznaven simbol mesta in je eden od šestih največjih še stoječih starorimskih amfiteatrov na svetu. Najbolj pričakovani koncert v letošnjem letu bo na sporedu šele septembra, prihaja pa 69-letni angleški pevec in kitarist David Jon Gilmour. Najbolje je poznan kot glavni vokal, kitarist in skladatelj v skupini Pink Floyd.

Letošnji Pulski filmski festival bo od 18. – 25. julija. Poleg dobrega izbora filmov je neprecenljiv prav zaradi romantičnega in veličastnega vzdušja v Areni. Za obisk festivala boste potrebovali malo denarja, saj so vstopnice poceni, zanje pa si lahko ogledate kar dva filma na večer. Letošnje cene sicer še niso objavili. Sedite lahko na sedežih ali na starodavnih tribunah arene, zato si prinesite  brisačo ali odejo za pod zadnjico. Pred obiskom se zaščitite tudi z repelentom za komarje. Spored letošnjih filmov bo znan v juliju.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.