Šport > Nogomet
30 ogledov

Kurtić in Iličić do zmage po preobratu

gonzalo rodriguez fiorentina EPA
AC Milan je v zadnjih desetih minutah rednega dela prejel dva zadetka in zabil nov žebelj v krsto Filippa Inzaghija.

Joaquin je z golom v 89. minuti poskrbel za preobrat v Firencah, kjer je gostoval AC Milan. Fiorentina, za katero sta polnih 90 minut odigrala Josip Iličić in Jasmin Kurtić, se je na prvenstveni lestvici utrdila na petem mestu, kjer ima zdaj tri točke več od Sampdorie in eno manj od Napolija.

fiorentina ac milan vincenzo montella filippo inzaghi | Avtor: EPA EPA
Viole z novo zmago držijo smer za nastop v prihodnji sezoni Evropske lige, medtem ko se milanskemu velikanu nastopi na mednarodnem prizorišču vse bolj odmikajo.

Pri Fiorentini sta v prvi enajsterici začela oba Slovenca. Kurtić je zasedel svoje mesto v petčlanski vezni liniji, Iličić je zaigral za edinim pravim napadalcem Albertom Gilardinom. Vincenzo Montella je na klopi pustil Mohameda Salaha.

V hudem nalivu je na stadionu Artemio Franchi prvi zapretil Iličić. V sedmi minuti je sprejel žogo na desni strani in potegnil v sredino, nato pa z levico za kakšen meter zgrešil daljšo vratnico.

Fiorentina je drugi polčas začela precej bolj odločno in pritiskala na vrata gostov. Nevaren strel je prispeval Milan Badelj, tudi Iličić bi ob predložku z desne moral reagirati bolje, vratarja iz obetavne pozicije ni premagal niti Joaquín. Kazen za zapravljeno je prišla v 56. minuti. Giacomo Bonaventura je sprožil z 18 metrov po odbiti žogi, Destro pa je preusmeril strel in ukanil Neta.

Domači so do zasluženega izenačenja prišli v 83. minuti. Po predložku Joaquína z desne se je pred vrati najbolje znašel Gonzalo Rodríguez in dvignil Artemio Franchi na noge. Za še večje veselje je v 89. minuti poskrbel Joaquín, ki je z glavo zadel po predložku Manuela Pasquala z leve.

Serie A, 27. kolo:

Fiorentina : AC Milan 2:1 (0:0)
Rodriguez (83), Joaquin (89); Destro (56)

Roma : Sampdoria 0:2 (0:0)
De Silvestri (60), Muriel (78)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.