Šport > Nogomet
49 ogledov

Fiorentina trepeta za Iličića

josip iličić EPA
Aktualni prvak italijanske Serie A je na tekmi 35. kroga premagal Fiorentino (2:1) in je na pragu 32. naslova državnega prvaka.

Varovanci Massimiliana Allegrija so na gostovanju v Firencah zabeležili 27. ligaško zmago v letošnji sezoni in imajo s tekmo več varnih 12 točk prednost pred drugouvrščenim Napolijem.

Neapeljčane nocoj čaka gostovanje v večnem mestu, vse razen zmage pa bi že pomenilo, da si je Juventus predčasno zagotovil peti zaporedni naslov prvaka.

''Jojo'' odšepal z igrišča

Poraz na srečanju z vodilno ekipo prvenstva pa ni bil edini razlog za skrbi, ki pestijo portugalskega stratega na klopi Fiorentine Paula Souso.

Na začetku drugega polčasa se je namreč poškodoval slovenski reprezentant in najboljši strelec ekipe Josip Iličić, ki ga je v 53. minuti na igrišču zamenjal Mauro Zarate

Kakšne so razsežnosti poškodbe, za zdaj še ni znano, šlo pa naj bi za bolečine v levi stegenski mišici.

Odsotnost slovenskega napadalnega vezista bi pomenila velik udarec za vijoličaste, ki so še vedno v igri za tretje mesto, s katerim bi si zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za Ligo prvakov. Fiorentina je trenutno peta in ima devet točk zaostanka za tretjeuvrščeno Romo.

Rimljani bi si s točko proti Napoliju že zagotovili, da bodo sezono končali med najboljšimi tremi moštvi, v primeru zmage pa bi se močno približali drugemu mestu, ki zagotavlja neposredno uvrstitev v najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.