Šport
44 ogledov

Fis zavrnil pritožbo Rusov

Legkov Viležganin Černousov Soči Fišt zaključna slovesnost EPA
Protidopinška komisija Mednarodne smučarske zveze (Fis) je zavrnila pritožbo šestih ruskih smučarskih tekačev glede začasne prepovedi nastopanja zaradi kršitve protidopinških pravil.

Med kaznovanimi, suspenz jih je doletel 22. decembra, je tudi olimpijski zmagovalec Aleksander Legkov. Na podlagi domnevne zlorabe dopinga na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 ne smejo nastopati tudi Maksim Vilegžanin, Jevgenij Belov in Aleksej Petuhov ter Julija Ivanova in Jevgenija Šapalova. Fis je v obrazložiti zapisala, da je bila odločitev komisije soglasna.

Fis je s tem sledila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok), ki je ta mesec uvedel disciplinski postopek proti 28 ruskim športnikom, ki so barve Rusije zastopali na OI v Sočiju. Postopek je spodbudila objava drugega dela McLarnovega poročila v začetku meseca, ki je razkrila sistemski doping v Rusiji.

Glavni preiskovalec Svetovne protidopipke agencije Wade je analiziral 95 vzorcev ruskih športnikov iz Sočija in jih dal na voljo Moku. Po poročanju kanadskega odvetnika Richarda McLarna so kar pri 28 športnikih ugotovili in dokazali zlorabo prepovedanih sredstev in manipuliranje z vzorci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.