Slovenija
38 ogledov

Fišer in Zalar s tožbo nad ugotovitve KPK

Slovenija 19.04.2013 Zvonko Fiser, fototermin ob srecanju generalnega drzavnega Saša Despot
KPK je Zvonku Fišerju in Alešu Zalarju ugotovila, da sta pri imenovanju generalnega direktorja vrhovnega tožilstva Boštjana Krleca "izpolnila vse znake korupcije." Zalar in Fišer odgovarjata s tožbo.

Po poročanju Dela je Generalni državni tožilec Zvonko Fišer nad ugotovitve protikorupcijske komisije na novogoriško upravno sodišče vložil tožbo.Tožbo je vložil tudi nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar.

Aleš Zalar | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je tako pri Zalarju kot pri Fišerju ugotovila, da sta leta 2012 pri Škrlečevem imenovanju "izpolnila vse znake korupcije".

O Fišerjevi razrešitvi bo razpravljal DTS

Še pred presojo upravnega sodišča je pričakovati odločitev Državnotožilskega sveta (DTS), ki bo na zahtevo pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča razpravljal o tem, ali obstojajo razlogi za Fišerjevo razrešitev. Če bo to že maja, še ni znano, saj na DTS Fišerjevega odgovora niso sprejeli. Po informacijah Dela naj bi se sicer devetčlanski DTS sestal 18. maja, ko bo pridobil Fišerjev odgovor. Zahtevo na DTS je Klemenčič vložil po objavi ugotovitev KPK po tem, ko so trije organi ugotovili, da so bili v zadevi Škrlec kršeni predpisi. Zato minister meni, da je to dovolj resna in zadostna podlaga, da se o zadevi izreče najprej predsednica Državnotožilskega sveta in nato še sam DTS.

Izredna seja DZ o primeru Škrlec

Na zahtevo opozicijskih strank SDS in NSi  s primerom  ukvarjala tudi politika. Del opozicije je prepričan, da je ta nujna, saj se morajo tudi poslanci odzvati na ta primer.

DTS je sicer v skladu s spremenjenim zakonom, ki ga je z utemeljitvijo, da se politika odmakne od kadrovanja v tožilstvu, pripravil nekdanji pravosodni minister Zalar, edini organ, ki lahko predlaga Fišerjevo razrešitev.

Komentarjev 1
  • h3o 16:49 11.maj 2015.

    -podreti đamijo-pokristjaniti musliane-pokristjaniti Zorana Jankovića-pokristjaniti Mira Cerarja in njegove robotske poslance-Takoj