Slovenija
21 ogledov

Frangež priznal poraz in čestital

Volitve v Mariboru Barbara Bradač
Vse kaže, da bo stolček mariborskega župana že v prvem krogu zasedel Fištravec.

Dopoldanski optimizem je bil - kot vse kaže - upravičen.
Nestrankarski kandidat Andrej Fištravec je  namreč ob oddaji glasovnice dejal, da prepričan v svojo zmago v prvem krogu in bo zelo presenečen, če se to ne bo zgodilo. Napovedal je, da se bodo "lotili glave hobotnice".

Njegov glavni protikandidat Matevž Frangež je sicer pričakoval uvrstitev v drugi krog, vendar pa je v izjavi za medije že priznal poraz in čestital Fištravcu.

Mikla razočarala volilna udeležba

Na uvrstitev v drugi krog je računal tudi Milan Mikl, kandidat SLS, ki je mariborsko občino začasno vodil po odstopu Franca Kanglerja. Uvrstil se je na tretje mesto, nad rezultatom pa je razočaran. Za STA je dejal, da je pričakoval več podpore, razočarala pa ga je tudi nizka volilna udeležba. "Čestitam zmagovalcu in mu želim uspešno delo. Upam, da bo spremenil svoje stališče do mestnega sveta. Moral bo sodelovati z mestnim svetom, če bo želel dobro Mariboru," je dodal. 

Za Kanglerjevega naslednika so sicer kandidirali še: Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda), Folko Puconja (SNS),  Avgust Heričko (NSi), Milan Razdevšek (LDS), Andrej Ketiš (Lista za Maribor), Lidija Divjak Mirnik (LPR), Andreja Špernjak (SDS) in Monika Piberl (Glas žensk Slovenije).

Komentarjev 1
  • dragec 06:17 18.marec 2013.

    Mali se samo potiska v politiko. Samo dolg jezik ga je.