Šport > Zimski športi
24 ogledov

Flisar drugi pod Mont Blancom

olimpijske igre Vancouver 2010 ski cross Filip Flisar Žurnal24 main
Najboljši smučar prostega sloga v pretekli sezoni, 25-letni Mariborčan Filip Flisar, je na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v Les Contamines v Franciji osvojil drugo mesto. Hitrejši in spretnejši od njega je bil le Švicar Alex Fiva, ki je z drugo zaporedno zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Flisar je napredoval na četrto mesto.

Filip Flisar je bil v finalu prvi favorit za drugo zmago v tej sezoni, saj je tako kvalifikacije kot izločilne boje opravil z odliko. Bil je prvi v osmini finala, četrtfinalu in polfinalu, v finalu pa je v prvih zavojih predse spustil Švicarja Alexa Fivo in mu vse do cilja gledal v hrbet.

Navkljub drugemu mestu je bil "mož z brkami", kot je znan v svetovnem pokalu, zadovoljen z razpletom. "Nimam kaj. Fiva je trenutno res hiter. Na startu mi je pobegnil in nisem ga mogel več ujeti. Vsekakor pa sem zadovoljen tudi z drugim mestom, saj je to potrditev, da sem kljub bolezni, ki me je pestila, v dobri formi. Še vedno znam smučati in prepričan sem, da bom to dokazal tudi na naslednji teden, ki je že sredi tedna v Megevu," pravi Flisar.

Preostala dva slovenska predstavnika Blaž Ogorelc (57.) in Alan Vidovič (59.) sta obstala v kvalifikacijah.

Smučarski kros, Les Contamines, izidi:

1. Alex Fiva (Švi)
2. Filip Flisar (Slo)
3. Tomas Kraus (Češ)
4. Jonathan Midol (Fra)
5. John Teller (ZDA)
6. Armin Niederer (Švi)
7. Thomas Zangerl (Avt)
8. Simon Stickl (Nem)
9. Jonas Devouassoux (Fra)
10. Victor Oehling Norberg (Šve)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.