Šport
68 ogledov

Humar zaradi bizarne napake ob nastop

Aleks Humar in Florijan Rus Osebni arhiv
Aleksa Humarja, vodilnega slovenskega voznika relija, je v zadnjih dneh spremljala velika smola.

Aleksa Humarja, vodilnega slovenskega voznika relija, je v zadnjih dneh spremljala velika smola. Na slovitem belgijskem reliju Ypres za evropsko prvenstvo ni mogel startati, ker je založil zapiske hitrostnih preizkušenj. Slovenska posadka (Renault clio R3T), v kateri je bil še Florjan Rus, je ostala brez v žargonu poimenovanega "radarja" in starta.

O izjemni smoli, ko je slovenska posadka ostala brez starta na eni največjih asfaltnih klasik v Evropi, je Humar svoje sledilce o predčasnem koncu relija obvestil na osebnem profilu Facebook. Ker sta založila svoje zapiske hitrostnih preizkušenj, nazadnje so bili v dirkalnem avtomobilu, na reliju nista mogla nastopiti.

Slovenca bi morala nastopiti v konkurenci ERC3 dvokolesno gnanih dirkalnikov, a iz premiernega nastopa ni bilo nato nič. Po popisu in testu ter kvalifikacijski hitrostni preizkušnji sta Slovenca žal zelo hitro končala zgodbo na tej klasiki avtomobilističnega športa, ki se ponaša že z 52-letno tradicijo.

Štirikratni državni prvak Slovenije v reliju in vodilni v letošnjem državnem prvenstvu je letos zmagal na reliju Vipavska dolina v Ajdovščini, takrat mu je zapiske bral Jaka Cevc, na uvodni dirki državnega prvenstva 2016 reliju Velenje pa sta bila z Rusom peta.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice