Avto
113 ogledov

Konfigurator bo izračunal, kdo lahko kupi forda GT

Ford GT
1/14
Gregor Prebil
Ford je začel z zbiranjem ponudb za nakup svojega športnega modela forda GT. V dveh letih bodo izdelali le 500 vozil. Cena za markantno oblikovano cesno vozilo je več kot 400.000 evrov.

Ford je na svoji spletni strani kreiral konfigurator, ki ga morajo vsi zainteresirani kupca forda GT izpolniti. Glede na odgovore potencialnih kupcev bo Ford sestavil seznam ljudi, ki jim bo dovoljeno za nekaj več kot 400.000 evrov kupiti športni avtomobil.

Šele, če uspete na testu, bodo pri Fordu z vami opravili razgovor, ki lahko vodi do končnega dogovora okoli nakupa forda GT.

Ford je forda GT predstavil lani na avtomobilskem salonu v Detroitu. Gre za markantno oblikovano cestno zverino, ki nima nima prav veliko skupnega z istoimenskim modelom, predstavljenim leta 2003 ob 100. obletnici znamke.

V6 3,5-litrski turbo motor

V športnem avtu, ki so ga izdelali s pomočjo izkušenj na vztrajnostnih dirkah, se vrti sredinsko umeščen novi V6 motor s 3,5-litrskim ecoboost (turbina) motorjem, ki je spojen z dvosklopčnim sedemstopenjskim menjalnikom in naj bi ponujal "prek 600 konjskih moči" (450 kW) . Pogon je speljan na zadnji par koles, v tovarni pa obljubljajo enega najboljših razmerij med maso in močjo kateregakoli serijskega avta. V to so prepričani zaradi izdatne uporabe ogljikovih vlaken in aluminija.

Avto ima tehnologijo aktivne aerodinamike, kar pomeni, da se zadnji spojler dviguje ali spušča, vanj pa so že vgradili pred kratkim predstavljeni SYNC tretje generacije za nadzor nad funkcijami vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.