Avto
48 ogledov

Ford jih bo vpoklical še več

Ford EPA
Zaradi zračnih blazin japonskega proizvajalca Takata moral tudi Ford razširiti vpoklice avtomobilov.

Dodatno bodo vpoklicali 447.310 avtomobilov, kar skupno pomeni skoraj  539.000 vpoklicev.

Lahko jih raznese

Zaradi zračnih blazin japonskega proizvajalca, za katere obstaja nevarnost, da jih raznese, je avtomobile na popravilo vpoklicalo že več največjih svetovnih proizvajalcev - med drugim tudi Toyota, BMW, Ford in General Motors. Z napakami na zračnih blazinah naj bi bilo povezanih vsaj pet smrtnih žrtev v ZDA in Maleziji.

V celotni avtomobilski industriji bi lahko bilo s spornimi zračnimi blazinami opremljenih okoli 20 milijonov avtomobilov. Ford je sporočil, da je bil obveščen o eni nesreči z avtomobilom njegove proizvodnje, v kateri so nastale poškodbe, domnevno povezane z omenjenimi težavami.

So vedeli za napake in molčali?

Današnji vpoklic se nanaša na okoli 463.000 vozil v ZDA, 27.500 v Kanadi, 7600 v Mehiki in 4500 zunaj Severne Amerike. Takata se sooča z obtožbami, da je več let vedela za napake pri zračnih blazinah. Ameriške oblasti so sredi meseca proti družbi sprožile kriminalistično preiskavo, ameriška agencija za varnost prometa pa jo je pred časom pozvala, naj razširi vpoklice vozil zaradi blazin, sicer ji grozi večmilijonska globa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.