Avto
115 ogledov

Ko Jurij Tepeš dobi v roke focusa RS ...

Ford Performance dan
1/10
Jure Kralj
Državna prvaka v reliju in najhitrejši slovenski skakalec so z vragolijami na asfaltu navdušili množico obiskovalcev Ford Performance dneva v Ljubečni. Udeleženci so s širokimi nasmehi izstopali iz mustanga V8 in focusa RS.

To je v nekaj besedah kratek opis celodnevnega dogajanja na avtomobilskem poligonu v Ljubečni. Prvo in zadnjo besedo so seveda imeli Fordovi avtomobili. Pa ne prav vsi: zvezdi dneva sta seveda bila modela focus RS in mustang, ki ju je 20 srečnih izžrebancev zlate vstopnice lahko dodobra spoznalo – s tema dvema modeloma je namreč opravljajo učenje elementov dinamične vožnje.

V štirih vajah so se lahko prepričala v zmogljivosti obeh modelov pri izmikanju nenadne ovire, pri tem so morali obvladati zadek in spolzki podlagi še zavreti pred vodno oviro. Največ veselja so pokazali pri zadnjih dveh vajah: na driftu so spoznali, da vse ni tako preprosto, pa četudi sediš za volanom izjemno zmogljivega mustanga z V8 motorjem, in seveda na vaji hitri krog, kjer so se udeleženci lahko po stezi zapeljali z obema modeloma – priznati moramo, da precej hitro in pogumno. Vsi udeleženci tečaja so svojo nalogo opravili z odliko.

Več kot 40 nasmejanih obrazov pa smo videli med tistimi, ki so izstopili iz sovozniškega sedeža focusa RS. Te izžrebance so namreč v hitrem krogu po stezi vozili prekaljeni vozniki: Tomaž Kaučič in Mitja Klemenčič, oba državna prvaka v reliju, ter Fordov ambasador Jurij Tepeš, ki je nedvomno najhitrejši voznik med smučarskimi skakalci in obratno.

Slednji je navduševal z atraktivnimi drsenji skozi zavoje in hitrostjo, ki je udeležencem na sovoznikovem sedežu jemalo sapo in hkrati jih prepričalo tako v Jurijevo vozniško znanje, kot tudi v izjemne zmogljivosti trenutno najbolj napredne štirikolesno gnane kombilimuzine na svetu.

"Vesel sem, da se je vse izteklo brez poškodb ali zvite pločevine, nekaj uničenih pnevmatik pa je le dokaz, da smo poligon in čas na njemu dodobra izkoristili," je z nasmeškom na obrazu ob koncu dneva povedal Jurij Tepeš.

Prav tako sta se Jurijem strinjala tudi Mitja Klemenčič in Tomaž Kaučič, ki sta bila mnenja, da so se tokrat zvrstili res tisti udeleženci, ki jim avtomobili pomenijo več kot le prevozno sredstvo in so to tudi pokazali. Zato je 1. Ford Performance dan uspel in komaj čakamo naslednjega!