Avto
55 ogledov

V fordih odslej varuje inovativna blazina

Zračna blazina Ford
Ford je predstavil nov tip zračne blazine. Njen napihljivi del ni iz blaga, temveč plastike.

Pri Fordu dajejo veliko poudarka na pasivni in aktivni varnosti, med drugim je njihov mondeo eden prvih avtov na svetu, ki ima napihljive zadnje varnostne pasove.

Napredno razmišljanje dokazujejo tudi v novem mustangu, v katerem so premierno predstavili kolensko zračno blazino, ki je integrirana neposredno v vratca zaprtega prostora pred sopotnikom. Zaradi tega ima sopotnik na voljo več prostora, kot bi ga imel v primeru klasične kolenske blazine.

Druga posebnost je sestava blazine, saj napihljivi del ni iz tkanine, temveč iz posebej spihane plastike. Po zagotovilih Fordovih inženirjev je učinkovitost "plastične" blazine povsem primerljiva klasični, hkrati pa je celotna sestava kar za 65 odstotkov lažja. 

Ko pride do trka, se celotna vratca napihnejo in pomaknejo naprej, kar deluje kot vzmet, ki ublaži pritisk na kolena. Seveda so uporabljeni materiali mehki. 

Kako deluje novost, si oglejte v videu.

 

Pri Fordu pravijo, da je nov tip plastične kolenske blazine šele prva v vrsti nove generacije zadrževalnih sistemov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.