Šport > Moto športi
17 ogledov

F1 dolgočasna in preveč zapletena

formula 1 start EPA
Formula 1 še vedno velja za kraljevski šport na štirih kolesih z motornim pogonom, čeprav se njena priljubljenost zmanjšuje.

Kljub milijonskim vložkom najboljših ekip so navijači F1 vse bolj razočarani, anketa, ki jo je pripravilo združenje dirkačev GPDA, pa je pokazala, da je tekmovanje preveč tehnično zapleteno in dolgočasno.

Združenje GPDA je navijače vprašalo, kaj pričakujejo od formule 1 in kaj jih najbolj moti. Kar 89 odstotkov jih je odgovorilo, da si želijo več akcije na stezah, 85 odstotkov jih je mnenja, da bi morali v formuli 1 več narediti za privržence športa, 74 odstotkom pa se zdi, da je formula 1 tehnično preveč zahtevna za spremljanje.

Tudi visoki proračuni moštev, vsaj tistih najboljših, pri ljubiteljih formule 1 niso naleteli na najboljši odziv; 68 odstotkov jih meni, da imajo vodilne ekipe preveč denarja oziroma da so preveč zapravljive.

Med predlogi, kako bi lahko poskrbeli za manj dolgočasne dirke, pa so navijači predlagali še enega opremljevalca s pnevmatikami (80 odstotkov) in vrnitev dolivanja goriva med dirkami (60 odstotkov).

V anketi je sodelovalo več kot 215.000 navijačev iz 190 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.