Šport
713 ogledov

Ste zaman iskali prenos dirke F1?

formula 1 boks kolona EPA
Slovenski ljubitelji formule 1, ki bodo želeli dirke letošnje sezone spremljati na malih ekranih, bodo po več kot 30 letih prepuščeni tujim televizijskim hišam.

Slovenska nacionalna televizija se pred letošnjo sezono ni odločila za nakup televizijskih pravic za predvajanje dirk elitnega dirkaškega športa.

Ljubitelji bencinskih hlapov bodo morali dirke - letos jih je koledarju rekordnih 21 - spremljati na tujih televizijskih programih, kar se je zgodilo prvič po več kot treh desetletjih.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA
V zadnjih letih je za prenose dirk in kvalifikacij skrbela RTV Slovenija, ki pa se je zaradi upada zanimanja in vse manjše gledanosti odločila, da F1 črta s programa.

Po poročanju spletnega portala Večer.com se je o možni alternativi omenjal televizijski program Planet TV, vendar se iz tega, kot kaže, ne bo izcimilo nič.

''Prvič po letu 1980 se je zgodilo, da nobena slovenska televizija ni kupila televizijskih pravic. Predrage so. Bernie Ecclestone je hotel preveč denarja, boste morda pomislili v prvem trenutku. No, ni povsem tako. Pravice so bile na voljo ceneje, kot kdajkoli v zadnjih dveh desetletjih, težava je torej mnogo bolj globoka in je povezana s splošnim vzdušjem in stanjem v slovenski družbi,'' je na svoji spletni strani zapisal dolgoletni komentator dirk in novinar Miran Ališič.

Miran Ališič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Nedvomno v oči bode dejstvo, da so bile pravice za letošnjo sezono cenejše kot v preteklih letih, vendar slovenske  televizijske hiše te priložnosti niso izkoristile.

Slovenija tako po več desetletjih ostaja brez neposrednega prenosa iz sveta formule 1, gledalci pa bodo ob sobotah in nedeljah bržkone uživali od spremljanju avstrijskih, nemških in britanskih televizijskih programov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.