Šport > Moto športi
20 ogledov

Dirkači okrcali vodstvo F 1

sebastian vettel EPA
Dirkači formule 1 so z odprtim pismom opozorili, da vodstvo tekmovanja z nepremišljenimi potezami odvrača navijače elitnega dirkaškega športa.

Razmere v formuli 1 niso idealne. Do takšne ugotovitve niso prišli pokrovitelji, lastniki ekip, vodja celotnega tekmovanja Bernie Eccelstone ali gledalci; zaskrbljujoče spoznanje je prišlo iz vrst dirkačev, ki so spisali odprto pismo.

Pobudnika sta veteran Jenson Button in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, pridružil pa se jima je še nekdanji dirkač Alexander Wurz, ki zdaj dela kot televizijski strokovni komentator. Vsi so vodje združenja dirkačev GPDA, v pismu pa so opozorili na slabo premišljene novosti v formuli 1, ki postaja vse bolj nezanimiva in s tem odvrača navijače in gledalce.

"Prišli smo do spoznanja, da je proces odločanja v našem tekmovanju zastarel. Ne omogoča napredka," so zapisali v pismu.

jenson button | Avtor: EPA EPA
V formuli 1 je za zadnje razburjenje poskrbel nov sistem kvalifikacij, ki so ga opustili že po eni dirki, saj je bil pravi polom. Namesto razburljivih bojev na izpadanje so gledalci videli prazno stezo, saj so se dirkači zadovoljili s časi, doseženimi v prvem delu, na koncu pa varčevali s pnevmatikami in sploh niso zapeljali iz boksov.

"Formula 1 je soočena s spremembami v globalnem ekonomskem sistemu. Razmišljanje potrošnikov se spreminja, kar vpliva tudi na medijsko in televizijsko podobo našega športa. Moramo pozorno pretehtati naše prihodnje ravnanje," so še zapisali v pismu in izrazili bojazen, da bodo izgubili prihajajočo generacijo navijačev: "Vse to dogajanje negativno vpliva na formulo 1, zavira njen razvoj in preprečuje, da bi se šport širil med prihodnjo generacijo navijačev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.