Šport
158 ogledov

Formula ena nikoli več ne bo enaka

bernie ecclestone EPA
Alfa in omega formule 1 Bernie Ecclestone se poslavlja.

Šestinosemdesetletni Bernie Ecclestone bi lahko že ta teden po pisanju ponavadi dobro obveščenega BBC-ja predal vajeti v formuli ena, potem ko je bil 40 let alfa in omega tega športa. Ameriški gigant Liberty Media je tik pred dokončnim prevzemom v najelitnejšem avtomobilskem športu.

Ecclestone je septembra dejal, da so ga zaprosili naj ostane še tri leta na glavnem stolčku v formuli 1, a pri Libertyju naj zdaj razmišljali drugače. Za predsednika F1 je bil že imenovan Chase Carey, ki je v preteklosti deloval za podjetje. Za marketinški del športa naj bi skrbel Sean Bratches, nekdanjičlan televizijske mreže ESPN. Novo vlogo v športu bo dobil tudi  nekdanji šef ekip Mercedes in Ferrari Ross Brawn, ki bo skrbel za odnose z ekipami na športnem in tehničnem področju.

Ecclestonu bo morda ponujena vloga častnega predsednika, ki pa jo bo ta po mnenju sodelavcev iz Formula 1 Management zavrnil. Po njihovem mnenju bo Ecclestone svoj položaj zapustil najkasneje v mesecu dni, pri Libertyju pa zaenkrat niso želeli odgovarjati na vprašanja BBC.

Komentarjev 1